Met respect voor het verleden ontwikkelen voor de toekomst

Binnen de landschapsarchitectuur onderscheiden landgoederen zich van andere projecten. De specifieke combinatie van bebouwing zoals een landhuis of kasteel en de bijbehorende bossen en landbouwgrond maakt een specialistische aanpak nodig. Vaak is een landgoed decennia geleden ontstaan en het ook voor verantwoordelijk voor het behouden en de ontwikkeling van het landschap voor de toekomst. Dat wat we van vorige generaties gekregen hebben, zo goed mogelijk door geven aan generaties na ons, vraagt om lange termijn denken met visie en respect voor de historie.

Om de landschappelijke en architectonische waarden te kunnen behouden en versterken is ook een economisch verantwoorde financiƫle exploitatie nodig. Dit betekent dat landgoederen steeds mee moeten gaan met hun tijd en er permanent ontwikkelingen gaande zijn die aandacht vragen op juridisch, ontwerp en technisch vlak.

Voor het beheren en vernieuwen van een landgoed is vaak de hulp van meerdere partijen nodig. Onze integrale aanpak maakt het schakelen tussen opdrachtgever en bijvoorbeeld overheden en uitvoerders soepeler en de uitkomst voorspelbaarder.

Bekijk projecten binnen dit werkveld