Tijdens de Dag voor de Binnenstad 2023 werden de winnaars van de verkiezing voor Meest inspirerende Binnenstad bekend gemaakt. Het project Stadsstrand werd als winnaar gekozen binnen het thema ‘leefbaar en sociaal’. Bij het thema ‘samenwerking’ werd het de gemeente Hengelo winnaar met het project Marktplein.

Het Stadsstrand is ontstaan doordat een initiatiefnemer het braakliggende Thoomesplein tot leven bracht door er regelmatig evenementen te organiseren. Het grote succes was voor de gemeente Veenendaal reden het programma te omarmen en het een vaste plek te geven bij de herontwikkeling van Brouwerspoort. Jos van Eldonk is al vanaf 2001 betrokken bij de realisatie van Brouwerspoort en is verantwoordelijk voor het ontwerp van het Stadsstrand. Geen standaard ontwerp en dat vraagt om gedegen voorbereiding en besteksuitwerking. De afgelopen 10 jaar hebben wij in opdracht van de gemeente Veenendaal in goede samenwerking met Common Affairs de verschillende deelprojecten binnen Brouwerspoort uit mogen werken, zo ook voor het Stadsstrand. De zorgvuldige detaillering van de vlonders, trappen en de aansluiting op de gracht draagt in hoge mate bij aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Het zorgt ervoor dat de inwoners van Veenendaal tot in lengte van dagen kunnen genieten van live muziek, een kinderfestival of Dansen in ‘t Zand met een DJ. Stadsstrand Veenendaal, het gezelligste plekje van Veenendaal. Wij zijn er trots op!

Het platform Binnenstadsmanagement organiseert de verkiezing. Benieuwd naar de toelichting? Lees het volledige artikel op de site: https://lnkd.in/eqtDHBM8